ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ 1ου ΓΕΝΙΚΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ 1ου ΓΕΝΙΚΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ

     Στο πλαίσιο της επικοινωνίας των γονέων και κηδεμόνων των μαθητών με τους εκπαιδευτικούς και τον Διευθυντή του σχολείου, καλούνται οι γονείς και κηδεμόνες των μαθητών του 1ου Γενικού Λυκείου Ωραιοκάστρου, την Tετάρτη, 11/12/2019 και ώρα 14:30 – 16:30, να προσέλθουν στο σχολείο, προκειμένου να ενημερωθούν για τη φοίτηση (απουσίες), την επίδοση των μαθητών σε κάθε μάθημα, τη συμπεριφορά και γενικά  για όλα τα στοιχεία της σχολικής κατάστασης των μαθητών. Επειδή θεωρούμε ότι η επικοινωνία και συνεργασία των γονέων και κηδεμόνων με το σχολείο συμβάλλει σημαντικά στην καλή και αποτελεσματική λειτουργία του, η προσέλευση όλων κρίνεται επιβεβλημένη.

 

Ο Διευθυντής

Ιωάννου Δημήτριος

“ Τα Μνημεία Αλλιώς — Επταπύργιο, Πύργος Τριγωνίου, Μονή Βλατάδων”

Την Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2019, τα τμήματα Α4 και Β5 του 1ου ΓΕΛ Ωραιοκάστρου , συμμετείχαν στη δράση:

“ Τα Μνημεία Αλλιώς  — Επταπύργιο, Πύργος Τριγωνίου, Μονή Βλατάδων”

Με συνοδούς τις καθηγήτριες  κ. Καραπούλιου Άννα, κ. Προκοπίδου Ανθή και κ. Χριστακοπούλου Μαρία,  περιηγήθηκαν στα στενά λιθόστρωτα δρομάκια των κάστρων, τα  πλαισιωμένα από γραφικά μονοώροφα και διώροφα καστρόπληκτα σπίτια, καφενεδάκια και ταβέρνες που στέγασαν για πολλές δεκαετίες τους καημούς και  τις πίκρες των προσφύγων και ενημερώθηκαν από την κ. Μιχελάκη Δέσποινα, Υπεύθυνη Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης  Δυτικής Θεσσαλονίκης, για την Αειφορική Διαχείριση των Μνημείων.

Ήταν μια  πολύ  όμορφη και διδακτική ‘’ βουτιά’’ στην ιστορία της Άνω Πόλης του  χθες και του σήμερα.  Μάθαμε πολλά..!

ΣΧΟΛΙΚΗ ΓΙΟΡΤΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ ΕΞΕΓΕΡΣΗΣ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ

Την Παρασκευή 15 Νοεμβρίου το 1ο Λύκειο Ωραιοκάστρου γιόρτασε την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου. Ο Διευθυντής, οι καθηγητές, εκπρόσωπος του συλλόγου γονέων και οι μαθητές του σχολείου μας παρακολούθησαν με ενδιαφέρον τη γιορτή που ήταν γεμάτη μουσική, ποίηση και συναίσθημα.

Οι ταλαντούχοι μαθητές του σχολείου μας, που συμμετείχαν στη γιορτή, δούλεψαν με μεράκι και πραγματική υπευθυνότητα. Συνεργάστηκαν με ομαδικό πνεύμα μεταξύ τους και με τους υπεύθυνους καθηγητές άψογα. Θαυμάσαμε όλοι μας το ταλέντο τους και ευχόμαστε οι σχολικές αυτές εμπειρίες να τους βοηθήσουν στη μετέπειτα ζωή τους και να τους μείνουν αξέχαστες.

Υπεύθυνοι καθηγητές: Μαρμαγκά Π, Χολέβα Α, Μουσική υποστήριξη: Στογιάννης Δ

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ο Σύλλογος καθηγητών του 1ου ΓΕΛ Ωραιοκάστρου, καλεί τους μαθητές του σχολείου και τους κηδεμόνες τους, να συνδράμουν στη συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης για τους πρόσφυγες.

Τα αναγκαία είδη είναι τα εξής :

ΡΟΥΧΑ :      χειμωνιάτικα ανδρικά, γυναικεία, παιδικά και αδιάβροχα.

σεντόνια, πετσέτες

ΤΡΟΦΙΜΑ :  βρεφικό γάλα σε σκόνη (Νο 1-2-3) και γάλα εβαπορέ.

ρεβύθια, φασόλια, ρύζι, ελαιόλαδο, ηλιέλαιο

ΕΙΔΗ ΥΓΙΕΙΝΗΣ :  Μωρομάντηλα, πάνες (Νο 3-4-5), μπιμπερό (μεγάλα)

Σαπούνια

Σερβιέτες

Οδοντόκρεμες, οδοντόβουρτσες

ΕΙΔΗ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ : Απορρυπαντικά ρούχων – πιάτων

ΠΑΙΔΙΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ

Το υλικό θα διανεμηθεί από το σχολείο ή την Ε΄ ΕΛΜΕ σε οικογένειες προσφύγων που ζουν προσωρινά στο Βαγιοχώρι Δήμου Βόλβης.

Η προθεσμία για τη συλλογή του υλικού  λήγει στις 6 Δεκεμβρίου 2019.

Διδακτική επίσκεψη στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Θεσσαλονίκης

Δευτέρα 25 Νοεμβρίου 2019
Τμήματα: Α4 και Α5
Διδακτική επίσκεψη στο Αριστοτέλειο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Θεσσαλονίκης, στο νέο κτίριο του Μουσείου, στο λιμάνι, με θέμα:
“ΤΑ ΟΡΥΚΤΑ ΚΑΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ” και “ΤΑ ΟΡΥΚΤΑ ΚΑΙ Η ΤΕΧΝΗ”,
στα πλαίσια του μαθήματος: « Γεωλογία & Διαχείριση Φυσικών Πόρων».

         

Στόχος της επίσκεψης:  να γνωρίσουν οι μαθητές τη χρησιμότητα των ορυκτών στη καθημερινή ζωή και τη διαχρονική αναγκαιότητα τους στην εξέλιξη του ανθρώπινου πολιτισμού.

Συνοδοί καθηγητές: Μαρμαγκά Πολυτίμη
Πανταζόγλου Κατερίνα- Στογιάννης Δημήτρης

Συμμετοχή στο θεματικό Περιβαλλοντικό Δίκτυο με τίτλο: Αειφορική Διαχείριση των Μνημείων και της Ιστορικής Μαρτυρίας.

Την Παρασκευή 8 Νοεμβρίου 2019, τα τμήματα Α2 και Β1 του 1ου ΓΕΛ Ωραιοκάστρου στο πλαίσιο του περιβαλλοντικού τους προγράμματος, συμμετείχαν στη δράση:

“ Τα Μνημεία Αλλιώς ”
Επταπύργιο, Πύργος Τριγωνίου, Μονή Βλατάδων.

Με συνοδούς καθηγητές τον κ. Θεοδοσιάδη Λ., Γιαννάκη Β., και Μπαργούλη Αν., ενημερώθηκαν από την κ. Μιχελάκη Δέσποινα Υπεύθυνη Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης  Δυτικής Θεσσαλονίκης, για την Αειφορική Διαχείριση των Μνημείων.