Ψ Η Φ Ι Σ Μ Α 10/12/2018

Ο  Σύλλογος του 1ου  Γενικού Λυκείου Ωραιοκάστρου με ομόφωνη απόφαση

Κ α τ α δ ι κ ά ζ ε ι

τα γεγονότα που εκτυλίχθηκαν στις 10 Δεκεμβρίου 2018 στο χώρο του Λυκείου και συγκεκριμένα:

  1. Τα συνθήματα υβριστικού περιεχομένου με χυδαιότητες, βωμολοχίες και απειλές κατά καθηγητών του σχολείου, εμπνευσμένα από ακραία-φασιστική ιδεολογία.
  2. Τη φθορά σχολικής περιουσίας
  3. Τις καταστροφές στον αύλειο χώρο και

Επισημαίνει ότι τέτοιου είδους ενέργειες όχι μόνο ζημιώνουν την εκπαιδευτική διαδικασία, αλλά και γενικότερα την ελευθερία της σκέψης και της έκφρασης και προσβάλλουν την ίδια την κοινωνία του Ωραιοκάστρου.

Καλεί όλα τα μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας του τόπου, μαθητές, γονείς και συναδέλφους εκπαιδευτικούς να προβληματιστούν να καταδικάσουν και να σταθούν έμπρακτα δίπλα στους εκπαιδευτικούς του σχολείου.

Δηλώνουμε  ότι το Ελεύθερο Δημοκρατικό Σχολείο  δεν πτοείται  και θα συνεχίσει  να αποτελεί βασικό πυλώνα  δημοκρατικής και ανθρωπιστικής σκέψης και διαλόγου.

Τέλος, καλεί τη Δημοτική Αρχή να επισπεύσει τις ενέργειές της, ώστε κανένα αφύλακτο σχολείο να μην αποτελέσει εκ νέου θέατρο παρόμοιων γεγονότων.

Γιορτή 17ης Νοεμβρίου 2018

 

Την Παρασκευή 16/11/2018 πραγματοποιήθηκε η σχολική γιορτή – αφιέρωμα στην επέτειο του Πολυτεχνείου. Ευχαριστούμε πολύ όλα τα παιδιά που αφιέρωσαν χρόνο και έδειξαν πνεύμα συνεργασίας για να οργανωθεί η εκδήλωση αυτή.

Οι υπεύθυνες καθηγήτριες

Β. Γιαννάκη – Α. Μπαργούλη – Ε. Φουρκιώτη

 

Γιορτή 28ης Οκτωβρίου 2018

Όσοι έχουν μνήμη μπορούν να ζήσουν στον εύθραυστο παρόντα χρόνο. Όσοι δεν έχουν μνήμη δεν ζουν πουθενά.

Εξωφυλλο-προγραμματος-28-10-18

 

Εσώφυλλο-Προγράμματος-28-10-18

 

 

Υπεύθυνη γιορτής: Α. Προκοπίδου, ΠΕ03