Διδακτική επίσκεψη στο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης

Παρασκευή 24 Ιανουαρίου 2020

Τμήματα: Α4 και Α5

Διδακτική επίσκεψη στο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, στην HELEXPO, για να παρακολουθήσουν τη προβολή του ντοκιμαντέρ: Rediscovery, η φύση διδάσκει,
στα πλαίσια του μαθήματος: « Γεωλογία & Διαχείριση Φυσικών Πόρων».

Στόχος της επίσκεψης: να ανακαλύψουν οι μαθητές την τέχνη του ντοκιμαντέρ, να κατανοήσουν πως μπορούν να μάθουν μέσω της επαφής τους με τη φύση, να συνεργαστούν μεταξύ τους αλλά και να διαφωνήσουν.

Συνοδοί καθηγητές: Μαρμαγκά Πολυτίμη, Μαλαμίδης Μάλαμας, Χρυσού Μαρία

 

 

“ Τα Μνημεία Αλλιώς — Επταπύργιο, Πύργος Τριγωνίου, Μονή Βλατάδων”

Την Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2019, τα τμήματα Α4 και Β5 του 1ου ΓΕΛ Ωραιοκάστρου , συμμετείχαν στη δράση:

“ Τα Μνημεία Αλλιώς  — Επταπύργιο, Πύργος Τριγωνίου, Μονή Βλατάδων”

Με συνοδούς τις καθηγήτριες  κ. Καραπούλιου Άννα, κ. Προκοπίδου Ανθή και κ. Χριστακοπούλου Μαρία,  περιηγήθηκαν στα στενά λιθόστρωτα δρομάκια των κάστρων, τα  πλαισιωμένα από γραφικά μονοώροφα και διώροφα καστρόπληκτα σπίτια, καφενεδάκια και ταβέρνες που στέγασαν για πολλές δεκαετίες τους καημούς και  τις πίκρες των προσφύγων και ενημερώθηκαν από την κ. Μιχελάκη Δέσποινα, Υπεύθυνη Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης  Δυτικής Θεσσαλονίκης, για την Αειφορική Διαχείριση των Μνημείων.

Ήταν μια  πολύ  όμορφη και διδακτική ‘’ βουτιά’’ στην ιστορία της Άνω Πόλης του  χθες και του σήμερα.  Μάθαμε πολλά..!

ΣΧΟΛΙΚΗ ΓΙΟΡΤΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ ΕΞΕΓΕΡΣΗΣ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ

Την Παρασκευή 15 Νοεμβρίου το 1ο Λύκειο Ωραιοκάστρου γιόρτασε την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου. Ο Διευθυντής, οι καθηγητές, εκπρόσωπος του συλλόγου γονέων και οι μαθητές του σχολείου μας παρακολούθησαν με ενδιαφέρον τη γιορτή που ήταν γεμάτη μουσική, ποίηση και συναίσθημα.

Οι ταλαντούχοι μαθητές του σχολείου μας, που συμμετείχαν στη γιορτή, δούλεψαν με μεράκι και πραγματική υπευθυνότητα. Συνεργάστηκαν με ομαδικό πνεύμα μεταξύ τους και με τους υπεύθυνους καθηγητές άψογα. Θαυμάσαμε όλοι μας το ταλέντο τους και ευχόμαστε οι σχολικές αυτές εμπειρίες να τους βοηθήσουν στη μετέπειτα ζωή τους και να τους μείνουν αξέχαστες.

Υπεύθυνοι καθηγητές: Μαρμαγκά Π, Χολέβα Α, Μουσική υποστήριξη: Στογιάννης Δ

 

Διδακτική επίσκεψη στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Θεσσαλονίκης

Δευτέρα 25 Νοεμβρίου 2019
Τμήματα: Α4 και Α5
Διδακτική επίσκεψη στο Αριστοτέλειο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Θεσσαλονίκης, στο νέο κτίριο του Μουσείου, στο λιμάνι, με θέμα:
“ΤΑ ΟΡΥΚΤΑ ΚΑΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ” και “ΤΑ ΟΡΥΚΤΑ ΚΑΙ Η ΤΕΧΝΗ”,
στα πλαίσια του μαθήματος: « Γεωλογία & Διαχείριση Φυσικών Πόρων».

         

Στόχος της επίσκεψης:  να γνωρίσουν οι μαθητές τη χρησιμότητα των ορυκτών στη καθημερινή ζωή και τη διαχρονική αναγκαιότητα τους στην εξέλιξη του ανθρώπινου πολιτισμού.

Συνοδοί καθηγητές: Μαρμαγκά Πολυτίμη
Πανταζόγλου Κατερίνα- Στογιάννης Δημήτρης

Συμμετοχή στο θεματικό Περιβαλλοντικό Δίκτυο με τίτλο: Αειφορική Διαχείριση των Μνημείων και της Ιστορικής Μαρτυρίας.

Την Παρασκευή 8 Νοεμβρίου 2019, τα τμήματα Α2 και Β1 του 1ου ΓΕΛ Ωραιοκάστρου στο πλαίσιο του περιβαλλοντικού τους προγράμματος, συμμετείχαν στη δράση:

“ Τα Μνημεία Αλλιώς ”
Επταπύργιο, Πύργος Τριγωνίου, Μονή Βλατάδων.

Με συνοδούς καθηγητές τον κ. Θεοδοσιάδη Λ., Γιαννάκη Β., και Μπαργούλη Αν., ενημερώθηκαν από την κ. Μιχελάκη Δέσποινα Υπεύθυνη Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης  Δυτικής Θεσσαλονίκης, για την Αειφορική Διαχείριση των Μνημείων.

    

Δενδροφύτευση στην αυλή του 1ου ΓΕΛ Ωραιοκάστρου

Ευχαριστούμε το σύλλογο γονέων του 1ου ΓΕΛ Ωραιοκάστρου για την άμεση ανταπόκρισή τους στην πραγματοποίηση της δράσης μας την Παρασκευή 1η Νοεμβρίου 2019.

Έγινε αγορά από το σύλλογο δένδρων ελιάς και με τα τμήματα Β1, Β4, Α2 έγινε η δενδροφύτευση στην αυλή του σχολείου μας.

 

Υπεύθυνοι καθηγητές της δράσης:

Θεοδοσιάδης Λάζαρος

Γιαννάκη Βασιλική

Μπαργούλη Άννα

 

Εγκαίνια βιβλιοθήκης στο ΑΡΣΙΣ

H OMAΔΑ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΥ ΤΗΣ Β΄ΛΥΚΕΙΟΥ ΣΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΗΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ ΤΟΥ «ΣΠΙΤΙΟΥ ΤΗΣ  ΑΡΣΙΣ»

Της μαθήτριας του Β2 Ανθής Παγανού

Την Κυριακή 17 Μαρτίου στις 11 το πρωί, το Σπίτι της Άρσις εγκαινίασε το «Ράφι της Αγάπης», μια δανειστική βιβλιοθήκη εμπλουτισμένη με κάθε είδους βιβλία, δωρεές από μικρούς και μεγάλους. Ανάμεσα σε πολλούς παρευρισκόμενους, η εθελοντική ομάδα του σχολείου μας υποστήριξε αυτή τη δράση όχι μόνο με την παρουσία της αλλά και με τον απαραίτητο εξοπλισμό που θα συμβάλλει στην πνευματική άνθιση των φιλοξενούμενων παιδιών. Διαβάστε περισσότερα “Εγκαίνια βιβλιοθήκης στο ΑΡΣΙΣ”

Επίσκεψη στην ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΣΠΑΣΤΙΚΩΝ

ΟΜΑΔΑ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΥ:Εταιρεία Σπαστικών Βορείου Ελλάδος

Από τις μαθήτριες της Γ΄Λυκείου Μαριάνα Αλευρά,  Άρτεμις Γκατζού

 

Στο πλαίσιο του εθελοντικού προγράμματος του 1ου Λυκείου Ωραιοκάστρου, μία ομάδα παιδιών με τη συνοδεία καθηγητών ανέλαβε να επισκεφθεί την Εταιρεία Σπαστικών Βορείου Ελλάδος. Μέσω συνεντεύξεων και διαλόγων γνωρίσαμε σε βάθος το θέμα της αναπηρίας, τα προβλήματα που ανακύπτουν από αυτό, καθώς και τον τρόπο ζωής των αναπήρων.  Λόγω του ενδιαφέροντος που μας προκάλεσε η ζωή αυτών των ανθρώπων, θελήσαμε να προχωρήσουμε σε συνεντεύξεις  μαζί τους. Διαβάστε περισσότερα “Επίσκεψη στην ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΣΠΑΣΤΙΚΩΝ”

Μια επίσκεψη ένα ακόμα μάθημα ζωής ΚΔΑΠ ΑΜΕΑ Όνειρο Ζωής

Μια επίσκεψη ένα ακόμα μάθημα ζωής.

Της μαθήτριας της Γ΄Λυκείου Γεωργίας Αγαθονίκου

Η αξία της προσφοράς και του εθελοντισμού είναι ιδιαίτερα σημαντική πόσο μάλλον όταν αυτή σχετίζεται με την παροχή βοήθειας σε “ιδιαίτερους” συνανθρώπους μας.  Η πρόσφατη επίσκεψη μου στο ΚΔΑΠ για ΑμεΑ «Όνειρο Ζωής» που έχει ως βασικό μέλημα την στήριξη των ανθρώπων με ιδιαιτερότητες μπορώ να πω ότι με ευαισθητοποίησε σημαντικά καθώς μου έδωσε την ευκαιρία να έρθω σε επαφή με την διαφορετικότητα κάποιων συνανθρώπων μου. Διαβάστε περισσότερα “Μια επίσκεψη ένα ακόμα μάθημα ζωής ΚΔΑΠ ΑΜΕΑ Όνειρο Ζωής”