Συμμετοχή των προγραμμάτων περιβαλλοντικής εκπαίδευσης σε εκδήλωση

Συμμετοχή του σχολείου μας στη δράση των Φίλων της Νέας Παραλίας Θεσσαλονίκης, με Δήμο Θεσσαλονίκης για δενδροφύτευση στον κήπο των εποχών στις 27/3/2019.
Γνωριμία του παραλιακού μετώπου με ποδήλατα.

Υπεύθυνοι καθηγητές περιβαλλοντικών προγραμμάτων:

Γιαννάκη Βασιλική
 Θεοδοσιάδης Λάζαρος

 Φουρκιώτη Ελένη
 Μαρμαγκά Πολυτίμη

 

Έκθεση θεατρικών κοστουμιών

Για την Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου

Μια μίνι έκθεση με θεατρικά κοστούμια- ιδέες των παιδιών 
στο μάθημα της Θεατρολογίας.
(“για ‘υφάσματα’ ψάξτε στις πολύχρωμες σελίδες των περιοδικών…”)

Υπεύθυνη καθηγήτρια: Στυλιανού Μαρία

Προβολή ταινίας για την Πανελλήνια ημέρα κατά της σχολικής βίας και του εκφοβισμού

Στις 6 Μαρτίου 2019 έγινε προβολή ταινίας σε όλες τις τάξεις του Λυκείου για την Πανελλήνια ημέρα κατά της Σχολικής Βίας και του Εκφοβισμού. Προβλήθηκε η ισπανική ταινία του 2019 “Bullying”.

“Με την ηθική και ανθρωπιστική διάσταση της παιδείας, την καλλιέργεια σεβασμού, την αλληλεγγύη, τη συμμετοχικότητα απαντούμε δυναμικά στο ρατσισμό, την ομοφοβία, τις κάθε είδους ανισότητες, τη ρητορική του μίσους.”

Θεατρολογία

Στα πλαίσια του μαθήματος της Θεατρολογίας τμήματα της Α τάξης του Λυκείου μας παρακολούθησαν την παράσταση Ποιος Σκότωσε το Σκύλο τα Μεσάνυχτα του Μαρκ Χάντον  στο Θέατρο Μονής Λαζαριστών (Σκηνή Σωκράτης Καραντινός), στις 15/3/2019

Ένα έργο τρυφερό και ανθρώπινο, με θέμα τον κόσμο του Κρίστοφερ, ενός ιδιαίτερου αγοριού  στο φάσμα του αυτισμού. Ένα θέμα που ανοίγει ένα παράθυρο στο θέμα της διαφορετικότητας, φέρνοντας τους νέους ανθρώπους αντιμέτωπους με θέματα όπως    η διαμόρφωση της προσωπικότητας, οι διαπροσωπικές σχέσεις, η δυσκολία στην επικοινωνία και η μοναδικότητα του ατόμου. Ένα μάθημα ζωής για εφήβους, μα και ενήλικες.

Μετά την παράσταση ακολούθησε συζήτηση στην οποία οι μαθητές μας συμμετείχαν με ζωηρό ενδιαφέρον.

Συνοδοί καθηγητές: Στυλιανού Μ., Καραπούλιου Α.,
Προκοπίδου Α., Τσιπροπούλου Ε.

Το 1ο ΓΕΛ Ωραιοκάστρου γιορτάζει την Ημέρα της Ποίησης με καλεσμένο τον ποιητή Τόλη Νικηφόρου

Για την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης, στις 21 Μαρτίου 2019, το 1ο ΓΕΛ Ωραιοκάστρου φιλοξένησε το Θεσσαλονικιό ποιητή Τόλη Νικηφόρου. Ήταν μια ωραία εκδήλωση την οποία παρακολούθησαν σχεδόν με κατάνυξη αλλά και πολύ ενδιαφέρον. Ο ποιητής απάντησε σε όλες τις ερωτήσεις που έθεσαν τα παιδιά για το ρόλο της Ποίησης αλλά και των Ποιητών.

Οργάνωση εκδήλωσης: Στυλιανού Μ.

 

Διδακτική επίσκεψη των μαθητών της Γ’ Λυκείου

Την Τρίτη 19/3/2019, οι μαθητές της Γ’ Λυκείου του 1ου ΓΕΛ Ωραιοκάστρου πραγματοποίησαν διδακτική επίσκεψη για την παρακολούθηση της ταινίας:

“Στην πύλη της αιωνιότητας”. 

Η ταινία αναφέρεται στη ζωή του Βίνσεντ Βαν Γκογκ τα τελευταία δύο χρόνια της ζωής του στην Αρλ και την Οβέρ-σιρ Ουάζ της Γαλλίας.

Με τον τρόπο αυτό οι μαθητές μπόρεσαν να κατανοήσουν την εικαστική ιδιοφυΐα του διάσημου Ολλανδού ζωγράφου, τη σχέση ζωής και τέχνης, φαντασίας και πραγματικότητας, πρωτοπορίας και παράδοσης.

Συνοδοί καθηγητές: Θεοδοσιάδης Λ., Μαρμαγκά Π., Στυλιανού Μ., Λυμπιτσούνη Ι., Μπαργούλη Ά.

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΚΟΡΩΝΕΙΑΣ-ΒΟΛΒΗΣ

Παρασκευή 22/2/2019

dav

Η διδακτική αυτή επίσκεψη αποτελεί αναπόσπαστο μέρος του εκπαιδευτικού έργου. Με τον τρόπο αυτό η εμπειρία συνιστά βάση της απόκτησης της γνώσης.

Η περιοχή χαρακτηρίζεται για τη μεγάλη της βιολογική, αισθητική, οικολογική, επιστημονική και γεωμορφολογική της αξία. Οι λίμνες Κορώνειας και Βόλβης προστατεύονται από τη συνθήκη Ραμσάρ, ως υγρότοποι διεθνούς ενδιαφέροντος.

Συνοδοί καθηγητές: Θεοδοσιάδης Λ., Μαρμαγκά Π., Καναράς Α.