Εγκαίνια βιβλιοθήκης στο ΑΡΣΙΣ

H OMAΔΑ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΥ ΤΗΣ Β΄ΛΥΚΕΙΟΥ ΣΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΗΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ ΤΟΥ «ΣΠΙΤΙΟΥ ΤΗΣ  ΑΡΣΙΣ»

Της μαθήτριας του Β2 Ανθής Παγανού

Την Κυριακή 17 Μαρτίου στις 11 το πρωί, το Σπίτι της Άρσις εγκαινίασε το «Ράφι της Αγάπης», μια δανειστική βιβλιοθήκη εμπλουτισμένη με κάθε είδους βιβλία, δωρεές από μικρούς και μεγάλους. Ανάμεσα σε πολλούς παρευρισκόμενους, η εθελοντική ομάδα του σχολείου μας υποστήριξε αυτή τη δράση όχι μόνο με την παρουσία της αλλά και με τον απαραίτητο εξοπλισμό που θα συμβάλλει στην πνευματική άνθιση των φιλοξενούμενων παιδιών.

Είναι ευρέως γνωστό ότι η ανάγνωση βιβλίων έχει αμέτρητες θετικές επιπτώσεις στη ζωή όλων των ανθρώπων. Τα βιβλία είναι παράθυρα προς νέους κόσμους και νέες γνώσεις, δρόμοι που οδηγούν στην όξυνση τόσο της σκέψης όσο και της φαντασίας. Διευρύνουν τους ορίζοντες του ατόμου και το καθιστούν ικανό να κρίνει ορθά κάθε περίσταση της ζωή του, χωρίς να την αντιμετωπίζει μονόπλευρα. Μέσω των βιβλίων αναπτύσσονται γλωσσικές και ψυχοσυναισθηματικές ικανότητες, που είναι απαραίτητες για την ολοκλήρωση του ανθρώπου, καθώς και καταπολεμούνται φόβοι και ανησυχίες, αφού τα βιβλία σε πολλές περιπτώσεις λειτουργούν ως αγχολυτικά.

Γίνεται εύκολα κατανοητό λοιπόν πως η άμεση και μακροχρόνια επαφή με τα βιβλία θα έπρεπε να αποτελεί μέλημα όλων μας, ειδικά για τις νεαρές ηλικίες που μόλις αρχίζουν να χτίζουν το χαρακτήρα τους. Είναι από τα πιο αποτελεσματικά και πιο εύκολα μέσα για την καλλιέργεια ενός σωστού ανθρώπου και για την διαμόρφωση μια ολοκληρωμένης και ανιδιοτελούς προσωπικότητας. Όλα τα παιδιά ανεξαρτήτως εθνικότητας, φύλου, θρησκείας και οικονομικής δυνατότητας πρέπει να έχουν πρόσβαση σε βιβλία.

Γι’αυτούς τους λόγους ας σταθούμε όλοι στο πλευρό οργανισμών όπως το «Σπίτι της Άρσις» που με τις συνεχείς προσπάθειές τους όχι μόνο αγκαλιάζουν όλα τα παιδιά που έχουν ανάγκη από αγάπη και στοργή, αλλά και τους προσφέρουν τα απαραίτητα μορφωτικά εφόδια για να διασφαλίσουν ένα σίγουρο και λαμπρό μέλλον για αυτά.

Τέλος, ας κλείσουμε με τα λόγια του Κικέρωνα: «Αν έχεις ένα κήπο και μια βιβλιοθήκη, έχεις όλα όσα σου χρειάζονται».