Get Adobe Flash player

Καλωσήλθατε στον ιστότοπο του 1ου ΓΕΛ Ωραιοκάστρου

 

 Το 1ο Γενικό Λύκειο Ωραιοκάστρου ιδρύθηκε το 1984 και λειτούργησε ως ανεξάρτητο Λύκειο, για πρώτη φορά, το σχολικό έτος 1984-1985 με δυναμικότητα 6 Τμημάτων. Στεγάστηκε, μαζί με το Γυμνάσιο Ωραιοκάστρου, σε πέτρινα κτήρια παλιάς εγκατάστασης κατασκηνώσεων στις παρυφές του Ωραιοκάστρου σε επαφή με το περιαστικό δάσος, όπου από μερικά χρόνια πριν λειτουργούσαν Λυκειακές Τάξεις του 1ου Λυκείου Σταυρούπολης. Από το σχολικό έτος 1987-1988 και τα δύο σχολεία συστεγάστηκαν σε κτήριο που κατασκευάστηκε, στον ίδιο χώρο, για το Γυμνάσιο Ωραιοκάστρου και αυτό συνεχίστηκε μέχρι το 1996 οπότε ανεγέρθηκε νέο κτήριο, στο οποίο στεγάζεται από τότε το 1ο Γενικό Λύκειο Ωραιοκάστρου. Αργότερα προστέθηκαν και νέα κτήρια προκειμένου να στεγαστεί το 2ο Γενικό Λύκειο Ωραιοκάστρου, το οποίο ιδρύθηκε και άρχισε να λειτουργεί από το σχολικό έτος 2008-2009, ενώ για να καλυφθούν οι στεγαστικές ανάγκες των δύο Λυκείων χρησιμοποιούνται και τα εναπομείναντα πέτρινα κτήρια των παλαιών κατασκηνώσεων.

   Το κεντρικό κτήριο του 1ου Γενικού Λυκείου Ωραιοκάστρου διαθέτει 13 αίθουσες διδασκαλίας, πλήρως εξοπλισμένο Εργαστήριο Πληροφορικής και σύγχρονο Εργαστήριο Φυσικών Επιστημών, επίσης πλήρως εξοπλισμένο, καθώς επίσης και Βιβλιοθήκη.

   Στις τρεις περίπου δεκαετίες λειτουργίας του 1ου Γενικού Λυκείου έχουν φοιτήσει και αποφοιτήσει από αυτό περίπου 3000 μαθητές και πολλοί από αυτούς δραστηριοποιούνται επαγγελματικά - ανάμεσά τους και επιστήμονες, γιατροί, μηχανικοί, δικηγόροι, εκπαιδευτικοί κ.ά. - στο Ωραιόκαστρο.

  

 

digital school2   sch   diavioumath   internetsafety