Get Adobe Flash player

Ανακοίνωση

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου ΓΕΛ Ωραιοκάστρου, συγχαίρει ολόθερμα τους μαθητές της Γ΄Λυκείου για τις επιτυχίες τους στις Πανελλαδικές εξετάσεις και την εισαγωγή τους στο Πανεπιστήμιο (66 σε ΑΕΙ και 24 σε ΤΕΙ). Ευχαριστεί επίσης τη Διεύθυνση και τους καθηγητές του σχολείου για την πολύτιμη συμβολή τους.

Επιστολή 20/06/13 προς δήμαρχο

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ                                                                  ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟ 20/6/2013

και ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ

1ου ΓΕΛ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ

 

Αξιότιμε κύριε Δήμαρχε,

            Ως νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Γονέων και κηδεμόνων των μαθητών του 1ου Λυκείου Ωραιοκάστρου, που προέκυψε από τις εκλογές της   11/2/2013 και μετά από τις απαραίτητες διαδικασίες πλήρους ανάληψης των καθηκόντων μας, σε ειδική συνεδρία στις 19/6/2013 συζητήσαμε τα προβλήματα που απασχολούν το σχολείο μας και αποφασίσαμε να θέσουμε υπόψη Σας τα παρακάτω:

α) Πρώτης προτεραιότητας ζήτημα θεωρούμε την ασφάλεια των μαθητών όλου του σχολικού συμπλέγματος κατά την προσέλευση και αποχώρησή τους, και γι? αυτό ζητούμε ρυθμίσεις στην κυκλοφορία των αυτοκινήτων γύρω από το σχολικό συγκρότημα και παρουσία Δημοτικής Αστυνομίας, τουλάχιστο κατά τις ώρες αιχμής (07:45-08:15 και 13:50-14:20).

            Πιο συγκεκριμένα προτείνουμε στο τμήμα της οδού 25ης Μαρτίου από την αρχή της ως τη διασταύρωση με την οδό Διγενή Ακρίτα, να διακόπτεται η κυκλοφορία αυτοκινήτων το παραπάνω διάστημα λόγω στενότητας του δρόμου και επικίνδυνης κατωφέρειας.

            Επίσης, το τμήμα της οδού Μελισσοχωρίου από τη συμβολή της με την 25ης Μαρτίου μέχρι ένωση με την Αδαμαντίου Κοραή επιβάλλεται να μονοδρομηθεί με κατεύθυνση προς Αδαμαντίου Κοραή, ενώ η άνοδος μπορεί κάλλιστα να εξυπηρετηθεί από την Αδαμαντίου Κοραή / Επαρχιακή οδός Δρυμού και να δημιουργηθεί έτσι ένα είδος κυκλικού κόμβου που θα εξασφαλίσει, μαζί με ανάλογη διαπλάτυνση του πεζοδρομίου, ασφαλή διέλευση των μαθητών από και προς τη στάση των Λεωφορείων στην οδό Κομνηνών. Στο παραπάνω τμήμα εξυπακούεται ότι πρέπει να απαγορευθεί η στάθμευση αυτοκινήτων.

β) Λόγω της ιδιαίτερης θέσης του σχολείου και της μετακίνησης του μεγαλύτερου μέρους των μαθητών με αστικό λεωφορείο, ζητούμε, με τη δική σας πίεση προς τον ΟΑΣΘ, να προστεθούν πρωινά δρομολόγια μεταξύ 07:40 έως 08:00, γιατί τα υπάρχοντα δεν επαρκούν, ώστε οι μαθητές να φτάνουν έγκαιρα και να μη χάνουν, λόγω καθυστερήσεων, την πρώτη ώρα διδασκαλίας.

γ) Για λόγους ασφαλείας και πάλι, ζητούμε κατά τη διάρκεια των θερινών διακοπών, να απομακρυνθούν από το εργοτάξιο νέων αιθουσών του 2ου Λυκείου όλα τα οικοδομικά υλικά και να διαμορφωθούν αξιοπρεπώς οι περιβάλλοντες χώροι και των τριών σχολείων. Συνδυαστικά με το παραπάνω, έπειτα από συνεννόηση με τους συλλόγους του 2ου Λυκείου και του Γυμνασίου, ζητούμε να διαχωριστούν οι αύλειοι χώροι των τριών σχολείων ώστε η κάθε σχολική μονάδα να έχει τον πλήρη έλεγχο όσων εισέρχονται ή εξέρχονται του χώρου αρμοδιότητάς της (οι καταγγελίες για κυκλοφορία ύποπτων ατόμων είναι συχνές, αλλά η επιτήρησή τους είναι αδύνατη παρ? όλη την καλή διάθεση και συνεργασία των διδασκόντων).

δ) Το σχολικό κτίριο του 1ου Λυκείου πλησιάζει τα τριακοστά «γενέθλιά» του και γι? αυτό χρήζει συντήρησης. Συγκεκριμένα:

- Σε αρκετά σημεία σε εσωτερικούς και εξωτερικούς τοίχους καταρρέουν, λόγω υγρασίας, επιχρίσματα που καθιστούν τη διέλευση των μαθητών επισφαλή.

- Τελευταία φορά που βάφτηκε το σχολείο ήταν πριν 4-5 χρόνια, κάτι αδιανόητο για χώρο όπου κινούνται 360 μαθητές καθημερινά.

- Εσωτερικές πόρτες και κλειδαριές 30 ετών με καθημερινή χρήση από μαθητές δεν είναι δυνατό να μη συντηρούνται σε τακτική βάση.

- Ο αύλειος χώρος, εκτός από καθαριότητα, χρειάζεται και στοιχειώδη καλλωπισμό, για τον οποίο προτείνουμε για θάμνους πικροδάφνες που απαιτούν ελάχιστη φροντίδα και ανθοφορούν για μεγάλο διάστημα και για δέντρα πλατανομουριές που μεγαλώνουν πολύ γρήγορα και δοκιμάστηκαν ήδη στο 4ο Δημοτικό Σχολείο.

ε) Έπειτα από συνεργασία με το Σύλλογο Γονέων του 2ου Λυκείου, συμφωνούμε και υποβάλλουμε από κοινού το αίτημα για δημιουργία πολυχώρου νεολαίας καθώς και δημοτικού κινηματογράφου. Επίσης ζητάμε να παραχωρηθεί το λυόμενο κτίριο στην περιοχή «αλώνια» -πρώην ΚΕΠ για να στεγαστούν όλοι οι Σύλλογοι Γονέων του Δήμου μας, όπου θα συνεδριάζουν απρόσκοπτα σε δικό τους χώρο και θα επικοινωνούν πιο άμεσα με τους γονείς.

Κύριε Δήμαρχε,

Γνωρίζοντας την ευαισθησία σας στα θέματα Παιδείας αλλά και έχοντας υπόψη την πρόσφατη χρηματοδότηση  του Δήμου μας από το Υπουργείο Εσωτερικών για τη συντήρηση και επισκευή των σχολείων, ευελπιστούμε στην κατά το δυνατό επίλυση των παραπάνω θεμάτων, αλλά και στην ακριβοδίκαιη κατανομή των κονδυλίων με βάση τον μαθητικό πληθυσμό των Σχολείων του Δήμου μας.

Εκ του Δ.Σ.

Ο πρόεδρος

Ζαχαρίου Δημήτρης

Σύλλογος γονέων - Εκδηλώσεις

Εκδηλώσεις Συλλόγου Γονέων και Κηδομόνων

 

Ανακοινώσεις Συλλόγου Γονέων

Ανακοινώσεις Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων

Επιστολή προς γονείς αρ.1

 

Διοικητικό Συμβούλιο

 

Διοικητικό Συμβούλιο Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων 2012-2013

Από τις εκλογές για ανάδειξη νέου Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου ΓΕΛ Ωραιοκάστρου, που πραγματοποιήθηκαν στις 11/2/2013, προκύπτει η σύνθεση του νέου Δ.Σ. ως εξής:

 

Πρόεδρος: Δημήτρης Ζαχαρίου

Αντιπρόεδρος: Πιλιτσάκη Άννα

Γραμματέας: Ανδρουλάκης Δημήτρης

Ταμίας: Λαζαρίδου Ελένη

Μέλη: Αρβανιτίδης Γιώργος

Καζαντζίδου Όλγα

Τζικίδης Ιορδάνης

 

Αναπληρωματικά μέλη: Ιωάννου Πασχάλης

Μουταβελή Πελαγία

 

Το νέο Δ.Σ. ευχαριστεί τους γονείς-κηδεμόνες που συμμετείχαν στη διαδικασία, ελπίζει στη συνεργασία τους και εύχεται καλή δύναμη σε γονείς και μαθητές.  

 

 

digital school2   sch   diavioumath   internetsafety