Get Adobe Flash player

Συμμετοχή στην 8η Μαθηματική Εβδομάδα

Το σχολείο μας συμμετείχε στην 8η Διεθνή Μαθηματική Εβδομάδα 2016

παρουσιάζοντας δυο εργασίες:

1) " Με λένε "Πι" και η ζωή μου κύκλους κάνει" (Ο Αριθμός π=3,14)

2) " Η Γεωμετρία της πεπονόφλουδας" (Μη Ευκλείδειες Γεωμετρίες)

 

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΒΟΤΑΝΙΚΟ ΚΗΠΟ ΣΤΑΥΡΟΥΠΟΛΗΣ

1

Τρίτη 28/4/2015

Α΄ Λυκείου

Στα πλαίσια του μαθήματος Γεωλογία και Διαχείριση Φυσικών Πόρων ( μάθημα επιλογής της Α΄ Λυκείου), επισκεφθήκαμε το Βοτανικό κήπο Σταυρούπολης. Συμμετείχαν οι μαθητές της Α΄ Λυκείου συνοδευόμενοι από τις καθηγήτριες Μαρμαγκά Πολυτίμη και Χρυσού Μαρία.

Οι μαθητές ενημερώθηκαν από την ξεναγό για τη χλωρίδα της Ελλάδας, τα είδη των φυτών ( κωνοφόρα, εποχιακά, αρωματικά, κλπ), τα χαρακτηριστικά τους και τη χρησιμότητά τους για τον άνθρωπό και το περιβάλλον.

Διδακτική επίσκεψη για το Μηχανισμό των Αντικυθήρων

Την Παρασκευή 13/2/2015 η Α΄ τάξη συμμετείχε σε Διδακτική Επίσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων "Παύλος Μελάς" του Δήμου Ωραιοκάστρου, όπου παρακολούθησε παρουσίαση για το Μηχανισμό των Αντικυθήρων από 11:00 έως 14:00 με συνοδούς τους εκπαιδευτικούς: Ζάχου Βασιλική ΠΕ02, Κωνσταντίνου Αναστασία ΠΕ02, Χολέβα Αλεξάνδρα ΠΕ02, Στογιάννη Δημήτριο ΠΕ02, Ζαχαρίου Δημήτριο ΠΕ02, Καραπούλιου Άννα ΠΕ02, Προκοπίδου Ανθή ΠΕ03.

Τριήμερη εκδρομή στην Αθήνα

Χρονικό τριήμερης εκδρομής 30/1/15-1/2/15

Η πολυαναμενώμενη εκδρομή ξεκίνησε χωρίς προβλήματα. Το λεωφορείο ήρθε στην ώρα του και ο έλεγχος της τροχαίας δεν άργησε να πραγματοποιηθεί με αποτέλεσμα να ξεκινήσουμε την καθορισμένη ώρα. Οι οδηγοί μας και ο συνοδός μας συνεννοήσιμοι και έτοιμοι για μια εκδρομή στην οποία θα μπορούσαν να ξαναγίνουν παιδιά έστω και για λίγο. Η διαδρομή μας μέχρι τον προορισμό της ήταν καταπληκτική και ευχάριστη. Υπήρξαν στάσεις για την πραγματοποίηση αναγκών, οι οποίες όμως ήταν ολιγόλεπτες και απαραίτητες.

Η άφιξή μας στο ξενοδοχείο έγινε την ώρα που υπολογιζόταν(16:30). Οι πρώτες εντυπώσεις για τον χώρο του ξενοδοχείου αρκετά καλές. Τα δωμάτια αρκετά ευρύχωρα και καθαρά. Αφού ταχτοποιήθηκαν όλοι στα δωμάτια τους, ακολούθησε ξεκούραση και φαγητό στο εστιατόριο του ξενοδοχείου, το οποίο μας παρείχε εύγευστα φαγητά και γλυκά. Υπήρξε μια ώρα για να ετοιμαστούμε και να μαζευτούμε για να πάμε στην μουσική παράσταση που είχαμε κανονίσει να παρακολουθήσουμε «Εννιά και πέντε», με πρωταγωνιστές τους Θηβαίο και Παπακωνσταντίνου. Αφού απολαύσαμε την μελωδία των διαχρονικών και ποιοτικών τραγουδιών τους, βγήκαμε φωτογραφίες μαζί τους και επιστρέψαμε στο ξενοδοχείο. Θα μπορούσε να πει κανείς ότι ξεκουραστήκαμε?

Την επόμενη μέρα, τα τηλέφωνα χτυπούσαν για αφύπνιση! Παρόλο το ξενύχτι και την υπερένταση του ταξιδιού σηκωθήκαμε όλοι σχετικά έτοιμοι για ότι θα ακολουθούσε. Πήραμε πρωινό και πήγαμε στην Βουλή των Ελλήνων. Στον χώρο της είχαμε την ευκαιρία να μάθουμε για τις δραστηριότητες του κοινοβουλίου και να αισθανθούμε έστω και για λίγα λεπτά τρανοί και πασίγνωστοι αντιπρόσωποι του Ελληνικού λαού. Βγαίνοντας από το χώρο της Βουλής, ακολούθησε βόλτα στον Εθνικό κήπο και το Παναθηναϊκό στάδιο. Διασχίζοντας το Ζάππειο φτάσαμε στην εντυπωσιακή αλλαγή φρουράς των Ευζώνων, στην οποία μας περίμενε το λεωφορείο για να μας πάει στο Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού. Εκεί παρακολουθήσαμε μια ταινία μικρού μήκους . Έπειτα ήμασταν ελεύθεροι 2 ώρες στην πλατεία Μοναστηράκι. Επιστροφή, ξεκούραση, φαγητό ήταν αυτά που ακολούθησαν μέχρι να σημάνουν έξοδο οι συνοδοί μας και να φύγουμε για το YOLO(club στο Γκάζι). Ένα τετράωρο ασταμάτητου χορού.

Την Τρίτη και την πλέον τελευταία μέρα της εκδρομής, επισκεφτήκαμε το εκπληκτικό και υπερσύγχρονο Μουσείο της Ακρόπολης και τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης και αφού βγάλαμε αρκετούτσικες αναμνηστικές φωτογραφίες και απολαύσαμε την απέραντη Αθήνα από ψηλά, πήραμε τον δρόμο της επιστροφής?ο οποίος ήταν μακρύς?! Γέλια, γνώσεις και εμπειρίες γέμισαν τις καρδιές όλων των μαθητών..

                                                                                       Καπουσούζογλου Αγγελική

                                                                                       Κρίκη Φωτεινή

Βιώσιμη Πόλη

Εκδρομή στον Λευκό Πύργο και περιήγηση με την πολιτιστική γραμμή Νο50 του ΟΑΣΘ.

Είναι γνωστό ότι μια ξενάγηση σε ένα μουσείο δεν είναι τίποτε άλλο παρά βαρετή για τους εφήβους. Παρ? όλα αυτά τα θετικά σχόλια, μετά από την περιήγηση μας με την γραμμή Νο50 της πόλης μας , ήταν περισσότερα από τα αρνητικά.

Ας ξεκινήσουμε, όμως, από την αρχή.

Πρώτον στην εξόρμηση αυτή συμμετείχαν ένα τμήμα της Α? Λυκείου, το τμήμα Θετικής Κατεύθυνσης της Γ? και δυο-τρεις από τους πιο φιλικούς καθηγητές του σχολείου μας.

Το λεωφορείο μας, φτάνει έξω από το Λευκό Πύργο, όμως έχουμε λίγη ώρα μπροστά μας. Κατευθυνόμαστε προς την οδό Ναβαρίνου για να «τσιμπήσουμε» κάτι και οι καθηγητές μας, με προσωπικές γνώσεις, μας μιλάνε για την ιστορία διάφορων μνημείων που συναντάμε στο δρόμο μας.

Έρχεται η ώρα να ξαναγυρίσουμε στο καμάρι της πόλης μας. Οι καθηγητές μας μοιράζουν φακέλους, που περιέχουν φύλλα με ερωτήσεις και στυλό, και χωριζόμαστε σε ομάδες. Ξεκινά η αναζήτηση ιστορικού θησαυρού στο εσωτερικό του πύργου και μετά από λίγη ώρα συγκεντρωνόμαστε στον τελευταίο (5ο) όροφο και απαντάμε στις ερωτήσεις που είχαν δοθεί στη κάθε ομάδα.

Φεύγουμε από τον Λευκό Πύργο και ως γνήσιοι Θεσσαλονικείς πάμε σε μια καφετέρια να απολαύσουμε έναν γρήγορο καφέ για να προλάβουμε το ραντεβού μας με τον κ. Δημήτρη, τον ξεναγό μας στη πολιτιστική γραμμή.

Ένα έχω να πω: όσο καλά και να γνωρίζει κάποιος την Θεσσαλονίκη δεν υπάρχει περίπτωση να ξέρει καθ? ένα από τα μνημεία που αναφέρθηκαν κατά την διάρκεια της ξενάγησης.

Ο κ. Δημήτρης ήταν, ας πούμε, ότι καλύτερο θα μπορούσε να μας είχε βρει εκείνη την στιγμή. Ένας ευγενικός κύριος που φαινόταν να αγαπάει την δουλειά του και την ιστορία της πόλης του. Η ξενάγηση ήταν πολύ ενδιαφέρουσα. Ακούσαμε την ιστορία ανθρώπων που τα αγάλματά τους κοσμούν την πόλη μας, μας δόθηκαν πληροφορίες για τα μουσεία που δίνουν άλλη ένταση στην Θεσσαλονίκη και φυσικά όλα αυτά τα είδαμε από κοντά μαζί με τα μνημεία που έχουν διασωθεί.

Ελπίζω και οι υπόλοιποι να το ευχαριστήθηκαν όσο εγώ και να μας ξαναδοθεί η ευκαιρία να βιώσουμε ξανά τέτοιες εμπειρίες.

Μαρία Ηλιάδου, Α΄2

 

 

Εκπαιδευτική επίσκεψη της Β΄ Λυκείου

Φωτογραφίες από την επίσκεψη της Β΄ Λυκείου στις 9 Απριλίου 2013 στο πλαίσιο του μαθήματος των Θρησκευτικών. Οι μαθητές επισκέφθηκαν την Εβραϊκή Συναγωγή, το Ισραηλιτικό Μουσείο και την Αγία Σοφία.

324326

 

Μια διαφορετική "επίσκεψη"

Στις 23/4/2013, ημέρα Τετάρτη, η Θεωρητική Κατεύθυνση της Β΄ Λυκείου του σχολείου μας πραγματοποίησε μια εκπαιδευτική επίσκεψη στο ΤΕΕ Ειδικής Αγωγής της Θέρμης. Αφού μας καλωσόρισαν ευπρόσδεκτα κι εγκάρδια ήρθαμε σε επαφή με μερικούς μαθητές και τους καθηγητές τους. Εντυπωσιαστήκαμε από το ειδικά καταρτισμένο εκπαιδευτικό προσωπικό, καθώς παρόμοιες ειδικότητες δεν προβλέπονται στα πλαίσια του δικού μας τύπου Γενικού Λυκείου. Την αναλυτική περιγραφή της λειτουργίας των ΤΕΕ Ειδικής Αγωγής, το οποίο, προς μεγάλη μας έκπληξη, έχει δύο κλάδους εξειδίκευσης, ακολούθησε η ξενάγησή μας στο χώρο από τα ίδια τα παιδιά. Διαπιστώσαμε ότι το κτίριο ήταν λειτουργικά διαρρυθμισμένο κι οι εγκαταστάσεις προσαρμοσμένες στις επιταγές κάθε είδους ανάγκης των παιδιών. Όσον αφορά τους μαθητές, συμμερίστηκαν τη χαρά της επίσκεψής μας και κοινωνικοποιήθηκαν χωρίς δισταγμό. Η φιλία που αναπτύχθηκε μεταξύ μας επικυρώθηκε από έναν αγώνα μπάσκετ με μεικτές ομάδες. Αναλογιζόμενοι την επίσκεψή μας δεν μπορούμε παρά να καταλήξουμε στο συμπέρασμα πως υπήρξε μια αξιομνημόνευτη εμπειρία, που μας βοήθησε να θέσουμε στο περιθώριο τις προκαταλήψεις μας και να ενισχύσουμε την αντίληψη περί δικαιώματος στη διαφορά.

Παπαδοπούλου Καλλιόπη ? Στογιάννη Έλυ


digital school2   sch   diavioumath   internetsafety