Συμμετοχή στο θεματικό Περιβαλλοντικό Δίκτυο με τίτλο: Αειφορική Διαχείριση των Μνημείων και της Ιστορικής Μαρτυρίας.

Την Παρασκευή 8 Νοεμβρίου 2019, τα τμήματα Α2 και Β1 του 1ου ΓΕΛ Ωραιοκάστρου στο πλαίσιο του περιβαλλοντικού τους προγράμματος, συμμετείχαν στη δράση:

“ Τα Μνημεία Αλλιώς ”
Επταπύργιο, Πύργος Τριγωνίου, Μονή Βλατάδων.

Με συνοδούς καθηγητές τον κ. Θεοδοσιάδη Λ., Γιαννάκη Β., και Μπαργούλη Αν., ενημερώθηκαν από την κ. Μιχελάκη Δέσποινα Υπεύθυνη Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης  Δυτικής Θεσσαλονίκης, για την Αειφορική Διαχείριση των Μνημείων.

    

Δενδροφύτευση στην αυλή του 1ου ΓΕΛ Ωραιοκάστρου

Ευχαριστούμε το σύλλογο γονέων του 1ου ΓΕΛ Ωραιοκάστρου για την άμεση ανταπόκρισή τους στην πραγματοποίηση της δράσης μας την Παρασκευή 1η Νοεμβρίου 2019.

Έγινε αγορά από το σύλλογο δένδρων ελιάς και με τα τμήματα Β1, Β4, Α2 έγινε η δενδροφύτευση στην αυλή του σχολείου μας.

 

Υπεύθυνοι καθηγητές της δράσης:

Θεοδοσιάδης Λάζαρος

Γιαννάκη Βασιλική

Μπαργούλη Άννα

 

Εγκαίνια βιβλιοθήκης στο ΑΡΣΙΣ

H OMAΔΑ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΥ ΤΗΣ Β΄ΛΥΚΕΙΟΥ ΣΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΗΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ ΤΟΥ «ΣΠΙΤΙΟΥ ΤΗΣ  ΑΡΣΙΣ»

Της μαθήτριας του Β2 Ανθής Παγανού

Την Κυριακή 17 Μαρτίου στις 11 το πρωί, το Σπίτι της Άρσις εγκαινίασε το «Ράφι της Αγάπης», μια δανειστική βιβλιοθήκη εμπλουτισμένη με κάθε είδους βιβλία, δωρεές από μικρούς και μεγάλους. Ανάμεσα σε πολλούς παρευρισκόμενους, η εθελοντική ομάδα του σχολείου μας υποστήριξε αυτή τη δράση όχι μόνο με την παρουσία της αλλά και με τον απαραίτητο εξοπλισμό που θα συμβάλλει στην πνευματική άνθιση των φιλοξενούμενων παιδιών. Διαβάστε περισσότερα “Εγκαίνια βιβλιοθήκης στο ΑΡΣΙΣ”

Επίσκεψη στην ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΣΠΑΣΤΙΚΩΝ

ΟΜΑΔΑ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΥ:Εταιρεία Σπαστικών Βορείου Ελλάδος

Από τις μαθήτριες της Γ΄Λυκείου Μαριάνα Αλευρά,  Άρτεμις Γκατζού

 

Στο πλαίσιο του εθελοντικού προγράμματος του 1ου Λυκείου Ωραιοκάστρου, μία ομάδα παιδιών με τη συνοδεία καθηγητών ανέλαβε να επισκεφθεί την Εταιρεία Σπαστικών Βορείου Ελλάδος. Μέσω συνεντεύξεων και διαλόγων γνωρίσαμε σε βάθος το θέμα της αναπηρίας, τα προβλήματα που ανακύπτουν από αυτό, καθώς και τον τρόπο ζωής των αναπήρων.  Λόγω του ενδιαφέροντος που μας προκάλεσε η ζωή αυτών των ανθρώπων, θελήσαμε να προχωρήσουμε σε συνεντεύξεις  μαζί τους. Διαβάστε περισσότερα “Επίσκεψη στην ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΣΠΑΣΤΙΚΩΝ”

Μια επίσκεψη ένα ακόμα μάθημα ζωής ΚΔΑΠ ΑΜΕΑ Όνειρο Ζωής

Μια επίσκεψη ένα ακόμα μάθημα ζωής.

Της μαθήτριας της Γ΄Λυκείου Γεωργίας Αγαθονίκου

Η αξία της προσφοράς και του εθελοντισμού είναι ιδιαίτερα σημαντική πόσο μάλλον όταν αυτή σχετίζεται με την παροχή βοήθειας σε “ιδιαίτερους” συνανθρώπους μας.  Η πρόσφατη επίσκεψη μου στο ΚΔΑΠ για ΑμεΑ «Όνειρο Ζωής» που έχει ως βασικό μέλημα την στήριξη των ανθρώπων με ιδιαιτερότητες μπορώ να πω ότι με ευαισθητοποίησε σημαντικά καθώς μου έδωσε την ευκαιρία να έρθω σε επαφή με την διαφορετικότητα κάποιων συνανθρώπων μου. Διαβάστε περισσότερα “Μια επίσκεψη ένα ακόμα μάθημα ζωής ΚΔΑΠ ΑΜΕΑ Όνειρο Ζωής”

Συμμετοχή 1ου ΓΕΛ Ωραιοκάστρου στο φεστιβάλ περιβαλλοντικής εκπαίδευσης

Φεστιβάλ περιβαλλοντικής εκπαίδευσης

ΜΕΡΑ 2η
1ο Λύκειο Ωραιόκαστρου ΥΠΕΡΠΑΡΑΓΩΓΗ 

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΎΜΕ τον ΔΝΤΗ κ.Δ.Ιωάννου, τους εκπαιδευτικούς, τους μαθητές για την άψογη διοργάνωση και παρουσίαση του προγράμματος τους

Υπεύθυνοι καθηγητές: Θεοδοσιάδης Λ., Γιαννάκη Β., Στογιάννης Δ.

Προσφορά βιβλίων από την ομάδα εθελοντισμού του σχολείου μας στο «σπίτι της Άρσις»

Τα βιβλία μας ενώνουν

Της Λιάκου Μαρίας, μαθήτριας της Β΄Λυκείου

Tην Πέμπτη 4 Απριλίου 2019, επίσκεψη πραγματοποιήθηκε από μέλη της Β’ και της Γ’ Λυκείου του εθελοντικού προγράμματος, στη μονάδα προσωρινής φιλοξενίας παιδιών και εφήβων «Το σπίτι της Άρσις».Σκοπός ήταν η προσφορά των βιβλίων που συγκεντρώθηκαν  στα πλαίσια της νέας βιβλιοθήκης για τα παιδιά της Άρσις, το λεγόμενο «Ράφι της Αγάπης».  Διαβάστε περισσότερα “Προσφορά βιβλίων από την ομάδα εθελοντισμού του σχολείου μας στο «σπίτι της Άρσις»”