Εισαγωγικό άρθρο DITOL

Το σχολείο μας, στο πλαίσιο του προγράμματος ηλεκτρονικής αδελφοποίησης  μεταξύ Ευρωπαϊκών σχολείων (eΤwinning), υλοποιεί φέτος μια συνεργασία με τα παρακάτω σχολεία μέσω των ακόλουθων εκπαιδευτικών:

 

  1. Antonella Settimi, ITT “Allievi-Sangallo”, Italy
  2. Ünsal Saper, Zile Fen Lisesi, Turkey
  3. Gökhan ARIKAN, Kayseri Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Turkey
  4. Nancy Gkiotli, 1ο ΓΕΛ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ, Greece
  5. Alena Jackowska, LXVIII Liceum Ogólnokształcące im. T. Chałubińskiego w Warszawie, Poland
  6. Stefan Koböke, Konrad-Klepping-Berufskolleg, Germany

Το πρόγραμμα eTwinning είναι μια Ευρωπαϊκή Δράση που προωθεί τη συνεργασία μεταξύ σχολείων μέσω της χρήσης των υπολογιστών και του Διαδικτύου. Υποστηρίζεται από έναν ιδιωτικό χώρο συνεργασίας στο Διαδίκτυο (Twinspace) όπου μαθητές και καθηγητές επικοινωνούν και συνεργάζονται. Στο χώρο αυτό δεν έχει πρόσβαση κανείς άλλος εκτός από τους μαθητές και τους καθηγητές των σχολείων που συμμετέχουν στη συνεργασία.

Ο τίτλος της φετινής μας συνεργασίας είναι: «DigiTALE of Life: DiTOL».

Στόχος του προγράμματος είναι:

  • να κινητοποιήσουμε τους μαθητές μας να μάθουν την αξία της τεχνολογίας στην καθημερινότητά τους
  • να τους κάνουμε να συνειδητοποιήσουν ότι ζούμε σε έναν ολοένα αναπτυσσόμενα ψηφιακό κόσμο όπου η τεχνολογία μεταμορφώνει την ζωή αλλάζοντας τον τρόπο εργασίας μας, τις συνήθειές μας κτλ.
  • να τους ετοιμάσουμε για νέες ψηφιακές προκλήσεις που θα αντιμετωπίσουν στην μελλοντική τους καριέρα εφοδιάζοντάς τους με εκσυγχρονισμένες δεξιότητες
  • να εξοπλίσουμε τους μαθητές μας με βασικά κοινωνικά προσόντα και ικανότητες με τέτοιο τρόπο ώστε να ενδυναμωθεί ο ρόλος και η θέση τους μέσα στην κοινωνία ως ενεργοί πολίτες για ένα κοινό μέλλον στο Ευρωπαϊκό μας σπίτι.

Θα δουλέψουμε την έννοια της ψηφιοποίησης και τις συνεχείς αλλαγές που αυτή έχει επιφέρει σε όλους τους τομείς της ζωής μας, ιδιαίτερα στην οικονομία, την υγεία, την εκπαίδευση, την επιστήμη και τις τέχνες.

Τέλος, οι μαθητές/μαθήτριες θα εξασκήσουν τις δεξιότητές τους στην Αγγλική γλώσσα τόσο στον γραπτό λόγο(μέσα από τα forum και τα chat) όσο και στο προφορικό μέσα από την επικοινωνία τους με τις εν λόγω χώρες μέσω τηλεδιάσκεψης(video conference), αλλά και στη χρήση των υπολογιστών και του Διαδικτύου (Web tools 2.0.).  Το έργο θα περιλαμβάνει 5 κύριες δραστηριότητες με τα αποτελέσματά τους οι οποίες θα υλοποιηθούν μέσω εθνικών και διεθνών ομάδων συνεργασίας μαθητών.

Η συντονίστρια του προγράμματος κ. Γκιοτλή Αθανασία (ΠΕ06-ΜΑ)

1ο ΓΕΛ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ