Ανακοίνωση του προέδρου της Σχολικής Επιτροπής κ. Τάσου Χαλκίδη

O πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του δήμου Ωραιοκάστρου κ Τάσος Χαλκίδης, αναφέρει ότι:

«Με αφορμή τις καταλήψεις στις σχολικές μονάδες του συγκροτήματος και την προβολή ενός εκ των αιτημάτων απο τυος καταληψίες περι της τοποθέτησης της περίφραξης, παρακαλώ κοινοποιήστε στους μαθητές σας αλλά και σε τυχόν γονείς που θα διαμαρτυρηθούν, την επιβεβλημένη αναγκαιότητα για την τοποθέτηση αυτής.

Είναι γνωστά σε όλους τα διάφορα κρούσματα παραβατικών συμπεριφορών. Προς υπενθύμιση, φέτος το καλοκαίρι είχαμε διάρρηξη στο 1ο Γυμνάσιο και πρόκληση φθορών με ταυτοποίηση του δράστη, ενώ στο 1ο Λύκειο διάρρηξη και φθορές σε εξοπλισμό (θρανία, καρέκλες, μεγάφωνα) πλέον των βανδαλισμών εξωτερικά με αναγραφές συνθημάτων, σπασμένα γυαλιά, ακαθαρσίες που βρίσκαμε σχεδόν σε καθημερινή βάση.

Ως σχολική επιτροπή υπήρξε η θέληση για οριστική επίλυση του χρόνιου αυτού προβλήματος, για το σκοπό αυτό τοποθετήθηκαν συστήματα συναγερμού στο 1ο Γυμνάσιο και στο 2ο Λύκειο Ωραιοκάστρου, τοποθετήθηκε η περίφραξη για να αποτρέπει την είσοδο ατόμων παραβατικών, ενώ απο 2 Σεπτεμβρίου υπάρχει φύλακας σε καθημερινή βάση απου ανοίγει τις αυλοπορτες κατά το χρονικό διάστημα 17.00 – 22.00 για είσοδο αθλούμενων εντός των σχολικών αύλειων χώρων.

Είμαστε στην διάθεσή σας»