Επιστολή της ψυχολόγου του σχολείου προς τους γονείς (ΑΝΑΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ)

Αγαπητοί γονείς

Ονομάζομαι Δούκα Θεοδώρα και είμαι ψυχολόγος. Όπως ήδη  ενημερωθήκατε από τη Διεύθυνση  του σχολείου, με την έλευση της νέας χρονιάς, έχω τη χαρά να βρίσκομαι στο 1ο ΓΕΛ Ωραιοκάστρου  κάθε Τετάρτη πρωί από τις 9:00 πμ έως και τις 14:00 μμ. Στόχος της παρουσίας ψυχολόγου στα σχολεία αποτελεί η ψυχοκοινωνική και συναισθηματική στήριξη των μαθητών, η συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς των μαθητών για την προώθηση του εκπαιδευτικού έργου και την εύρυθμη λειτουργία της σχολικής μονάδας, η αντιμετώπιση  συγκρούσεων και κρίσεων καθώς και η πρόληψη, κατά το δυνατόν, αρνητικών στάσεων και συμπεριφορών.

Ο ρόλος του ψυχολόγου στα πλαίσια  του σχολείου είναι κυρίως υποστηρικτικός και συμβουλευτικός προς τους μαθητές, τις οικογένειές τους και το εκπαιδευτικό προσωπικό.

Ως εκ τούτου θα είμαι στη διάθεση όποιου γονέα έχει την ανάγκη να επικοινωνήσει μαζί μου, για θέματα που αφορούν στο παιδί του, κάθε Τετάρτη από τις 9:00πμ έως και τις 10:00 πμ, επικοινωνώντας στα τηλέφωνα του σχολείου.

Σε κάθε περίπτωση η συνεργασία μαζί σας είναι απαραίτητη, προκειμένου να καταφέρουμε να πετύχουμε τον απώτερο στόχο, που είναι η προαγωγή της ψυχικής υγείας των παιδιών. Η δουλειά μας θα είναι σίγουρα πιο αποτελεσματική, εφόσον λειτουργήσουμε ομαδικά.

Παραμένοντας στη διάθεση σας για οποιαδήποτε διευκρίνιση, συζήτηση, παροχή υποστήριξης και με την ελπίδα να κάνουμε ένα βήμα μπροστά στα σχολεία μας, περιμένω και τη δική σας συνεργασία και συμμετοχή.

Με εκτίμηση

Η Ψυχολόγος – ψυχοκινητικός

Θεοδώρα Δούκα