EΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΑ ΣΥΜΜΑΧΙΚΑ ΚΟΙΜΗΤΗΡΙΑ

Την Παρασκευή  9 Φεβρουαρίου 2024 , στα πλαίσια εκπαιδευτικών προγραμμάτων που υλοποιεί το σχολείο μας, μια ομάδα μαθητών με τις συνοδούς καθηγήτριες Γιαννάκη Βασιλική, Κυρβέη Ασημένια και Χολέβα Αλεξάνδρα, επισκέφτηκαν τα στρατιωτικά κοιμητήρια των συμμάχων ή αλλιώς τα κοιμητήρια του Ζέϊτενλικ που βρίσκονται επί της οδού Λαγκαδά.

Με την εξαιρετική παρουσίαση και καθοδήγηση του κυρίου Γιώργου Εμμανουηλίδη, απόστρατου συνταγματάρχη , οι μαθητές περιηγήθηκαν στο χώρο και γνώρισαν τόσο την ιστορία του όσο και τα γεγονότα που προηγήθηκαν και επηρέασαν την πόλη της Θεσσαλονίκης ,την Ελλάδα αλλά και τις χώρες που πολέμησαν στο 1ο Παγκόσμιο Πόλεμο.

Στόχοι της επίσκεψης ήταν να μάθουν οι μαθητές ένα σημαντικό κομμάτι της ιστορίας μας και κυριότερα να συνειδητοποιήσουν την αξία της συμβολής της για ένα ειρηνικό μέλλον.

Ο κύριος Εμμανουηλίδης, τον οποίο ευχαριστούμε ιδιαίτερα, τόνισε την ανάγκη γνώσης της ιστορίας χωρίς παρωπίδες και φανατισμούς έτσι ώστε οι νέες γενιές να δημιουργήσουν ένα κόσμο χωρίς μίση και διχασμούς.